Όλη η ιστορία

Η αλλιώς "Πώς έφτασα μέχρι εδώ"

 

 

 

 

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία

“Ποτέ μην σταματάς να μαθαίνεις”

 

Πολλοί, πιθανόν να με γνωρίζουν λόγω της καλλιτεχνικής μου ιδιότητας ως φωτογράφου, μιας ιδιότητας που για πολλούς φαντάζει αρκετά εύκολη. Και έχουν απόλυτο δίκιο. Η διαδικασία της φωτογράφισης, είναι μια ακολουθία τεχνικών που εάν διδαχθούν ορθά, τότε μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να τις αναπαράγει. Το δύσκολο κομμάτι, όμως, δεν είναι να φωτογραφίσει κάποιος ένα γεγονός. Το δύσκολο κομμάτι είναι η διαχείριση των συναισθημάτων των άμεσα εμπλεκομένων σε αυτό το γεγονός.

Βλέπετε, ως φωτογράφος γάμου, δεν κλήθηκα μόνο να φωτογραφίσω ένα γάμο, αλλά παράλληλα να δημιουργήσω ένα αίσθημα ασφαλείας στο ζευγάρι μου, να διαχειριστώ το άγχος της νύφης μου, να συντονίσω και να ηρεμήσω συγγενείς που τους διακατείχε ένα αίσθημα πανικού, να προάγω εμπιστοσύνη σε παιδιά, να εμφανίσω την απαραίτητη αυτοπεποίθηση ότι “όλα θα πάνε καλά” ανεξαρτήτου καταστάσεων και πιθανών δυσκολιών και, κυρίως, να διατηρήσω την ηρεμία που είναι απολύτως αναγκαία σε μια τέτοια ημέρα. Ως εκ τούτου, όπως είναι εύκολο να φωτογραφίσει κάποιος εφόσον έχει διδαχθεί τις απαραίτητες τεχνικές, σε ορθή συνεπαγωγή και προκειμένου να μπορέσω να αντεπεξέλθω όσο το δυνατόν καλύτερα στις παραπάνω δυσκολίες, έπρεπε να διδαχθώ τις ανάλογες τεχνικές ώστε να γίνουν εξίσου εύκολα όλα τα παραπάνω.

Από πολύ μικρή ηλικία διαβάζω. Θα έλεγε κανείς πως είναι το πραγματικό μου χόμπι. Και φυσικά διαβάζω πολύ για τη δουλειά μου και για τα όσα επιθυμώ να επιτύχω. Θέλοντας, λοιπόν, να παρέχω όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι, ένα από τα βιβλία που διάβαζα εκείνη την περίοδο ήταν το The Happiness Habit του Brian Colbert. Το γεγονός ότι ταυτίστηκα με τον συγκεκριμένο συγγραφέα καθώς και με τις απόψεις του αλλά και τις τεχνικές του με έκανε να θέλω να μάθω περισσότερα.

Το 2017 έμαθα ότι θα βρισκόταν στην Κύπρο για ένα Training επάνω στο βιβλίο του και αποφάσισα να ταξιδέψω εκεί, για να συμμετάσχω, να τον γνωρίσω αλλά και για να με καθοδηγήσει. Τα υπόλοιπα πήραν  μια φυσική ροή που αποφάσισα για τα επόμενα 2 χρόνια να πραγματοποιήσω την εκπαίδευσή μου ως Mind Coach στο Δουβλίνο στην Ιρλανδία και να μάθω όλες τις απαραίτητες τεχνικές που χρειαζόμουν. Χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο το NLP™ στα πλαίσια της εκπαίδευσής μου, εκπαιδεύτηκα και πιστοποιήθηκα στο Irish Institute of NLP™ ως Licensed Practitioner of NLP™ αλλά και ως Licensed Master Practitioner of NLP™, αναγνωρισμένος από τον συνιδρυτή του NLP™ Dr Richard Bandler και έγινα ενεργό μέλος τού Society of NLP™. Θεωρώντας ότι για να γίνεις όσο το δυνατόν καλύτερος σε αυτό που κάνεις κάποιες φορές πρέπει να κάνεις τα αδύνατα δυνατά, αποφάσισα πως για να τελειοποιήσω τις γνώσεις μου στο NLP™ έπρεπε να το πάω στα άκρα και να γίνω εκπαιδευτής σε αυτό. Έτσι το 2018 ταξίδεψα στο Ορλάντο στην Αμερική, όπου εκπαιδεύτηκα και πιστοποιήθηκα από τον ίδιο τον Dr Richard Bandler ως Licensed Trainer of NLP™, έναν τίτλο που πολύ λίγοι Έλληνες έχουν καταφέρει να αποσπάσουν από τον ίδιο. Τέλος στα τέλη του 2018 ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδεύσεών μου στην Ιρλανδία και απέσπασα τον τίτλο του Accredited Mind Coach.

Με βάση όλα τα παραπάνω, πλέον εργάζομαι ως Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης, έχοντας 2 διαφορετικές αλληλένδετες ιδιότητες, αυτή του Accredited Mind Coach και αυτή του Licensed Trainer of NLP™ και έχοντας μια πιο σφαιρική και ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με τη βοήθεια που μπορώ να παρέχω στους ανθρώπους που συνεργάζομαι. Έτσι βαδίζω σε ένα καινούργιο μονοπάτι σε συνδυασμό με όλα τα προηγούμενα. Ένα μονοπάτι όπου “ποτέ δε σταματάς να μαθαίνεις…”. Και όσο περισσότερα μαθαίνεις, τόσο περισσότερα μπορείς να παρέχεις.

Βασίλης Μανέας

 

error: Content is protected !!